Gdje stanovati


STUDENTSKI DOM NEDŽARIĆI
Aleje Bosne srebrene bb
www.student-centar.ba

Studentski dom Nedžarići nalazi se u općini Novi Grad sa smještajnim kapacitetom od 960 mjesta. U sklopu studentskog doma Nedžarići nalazi se studentski restoran, kafe-picerija, park, sala za programe, multimedijalni centar i biblioteka, čitaonica, nogometno i košarkaško igralište, dva teniska terena, sto za stoni tenis i kopirnica. U sklopu svojih sadržaja SD Nedžarići svojim stanarima organizira brojna kulturno-sportska dešavanja kao i mnogobrojne kurseve i predavanja iz različitih oblasti.
Zavisno od sobe, cijena stanovanja kreće se od 154 KM do 169 KM.

STUDENTSKO NASELJE BJELAVE
Bardakčije br. 1.
www.student-centar.ba

Studentsko naselje Bjelave nalazi se u općini Centar. Sastoji se od devet paviljona sa smještajnim kapacitetom od oko 1000 mjesta. U sklopu studentskog naselja Bjelave nalazi se studentski restoran, kafe-bife, park, sala za programe, multimedijalni centar i biblioteka, vanjski amfiteatar, nogometno i košarkaško igralište. U sklopu svojih sadržaja SN Bjelave svojim stanarima organizira brojna kulturno-sportska dešavanja kao i mnogobrojne kurseve i predavanja iz različitih oblasti. JU Studentski centar u sklopu SN Bjelave u toku ljetnog raspusta formira ljetnu recepciju kako bi se u tom periodu omogućio smještaj studenata tokom trajanja ljetne škole i pripremne nastave.
Zavisno od sobe, cijena stanovanja kreće se od 154 KM do 169 KM.

PRIVATNI SMJEŠTAJ
Veliki broj studenata odlučuje se i za privatni smještaj, a cijena zavisi od toga da li je smještaj bliže centru ili dalje, kao i veličine stambenog prostora.
Okvirna mjesečna cijena stanovanja kreće se od 150 KM.