Gdje stanovati


STUDENTSKI DOMOVI

Konkurs za prijem studenata u studentske domove (JU “Studentski centar” Sarajevo) u akademskoj 2022/2023. godini na smještaj i hranu

Studentski centar Univerziteta u Sarajevu – Studentsko naselje Bjelave

Studentsko naselje Bjelave nalazi se u općini Centar. Sastoji se od devet paviljona sa smještajnim kapacitetom od oko 1000 mjesta. U sklopu studentskog naselja Bjelave nalazi se studentski restoran, kafe-bife, park, sala za programe, multimedijalni centar i biblioteka, vanjski amfiteatar, nogometno i košarkaško igralište. U sklopu svojih sadržaja SN Bjelave svojim stanarima organizira brojna kulturno-sportska dešavanja kao i mnogobrojne kurseve i predavanja iz različitih oblasti. JU Studentski centar u sklopu SN Bjelave u toku ljetnog raspusta formira ljetnu recepciju kako bi se u tom periodu omogućio smještaj studenata tokom trajanja ljetne škole i pripremne nastave.

Zavisno od sobe, cijena stanovanja kreće se od 154 KM do 169 KM.

Radno vrijeme: ponedjeljak – petak: 08:00 -16:00h

Adresa: Bardakčije 1

Telefon: +387 33 568 641

E-mail: bjelave@jusc.ba

Web: www.student-centar.ba

FB: Studentski Dom Bjelave

Studentski centar Univerziteta u Sarajevu – Studentski dom Nedžarići

Studentski dom Nedžarići nalazi se u općini Novi Grad sa smještajnim kapacitetom od 960 mjesta. U sklopu studentskog doma Nedžarići nalazi se studentski restoran, kafe-picerija, park, sala za programe, multimedijalni centar i biblioteka, čitaonica, nogometno i košarkaško igralište, dva teniska terena, sto za stoni tenis i kopirnica. U sklopu svojih sadržaja SD Nedžarići svojim stanarima organizira brojna kulturno-sportska dešavanja kao i mnogobrojne kurseve i predavanja iz različitih oblasti. Zavisno od sobe, cijena stanovanja kreće se od 154 KM do 169 KM.

Radno vrijeme: ponedjeljak – petak: 08:00 – 20:00h

Adresa: Aleja Bosne srebrene bb

Telefon: +387 33 778 582

E-mail: nedzarici@jusc.ba

Web: www.student-centar.ba

FB: Studentski dom Nedžarići

PRIVATAN SMJEŠTAJ

Veliki broj studenata odlučuje se i za privatni smještaj gdje cijena zavisi o tome da li je smještaj bliže centru ili dalje, kao i veličine stambenog prostora.